2020 let’s go!

English version below

15 Januari 2019 was de dag dat ik vertrok richting Auckland. Niet wetend wat dit jaar allemaal voor mij in petto zou hebben, niet wetend hoelang ik überhaupt weg zou blijven. Nu, bijna een jaar later, kan ik zeggen dat dit een van de mooiste jaren uit m’n leven is geweest.

Tegen vriendinnen zei ik altijd ‘ik zie wel hoelang ik weg blijf, het kan een jaar zijn maar ik kan ook zo weer na 2 maanden terug komen’. Het belangrijkste was dat als ik terug naar Nederland zou willen, dat ik ook zo het vliegtuig kon pakken. Maar al snel wist ik zeker dat ik na Nieuw Zeeland nog meer zou willen zien. En dat heb ik zeker gedaan. Het afgelopen jaar heb ik rondgereisd in Nieuw Zeeland (beide eilanden), Hawaii (4 van de 5 toeristische eilanden) en heb ik de oostkust van Australië nog een keer gedaan met lieve vriendinnen uit Nederland en kan ik Melbourne en Darwin ook aan deze lijst toevoegen. Daarnaast ben ik al langer dan 6 maanden aan het werk op een eiland wat sommige Australiërs niet eens kennen, Groote Eylandt.

Dit jaar heb ik zoveel nieuwe mensen leren kennen waarvan het bij sommigen voelde alsof ik ze al m’n hele leven ken. De bucketlist die ik van te voren had gemaakt is zo goed als afgewerkt. Ik ben op plekken geweest die in het echt 100 keer mooier waren dan dat ik van te voren had gedacht.

Dit jaar had niet beter afgesloten kunnen worden. Mijn verjaardag en oud en nieuw hebben we gevierd in Cairns. Heerlijk een weekje vakantie in een hotel waar je u tegen zegt. Nou ben ik na dit afgelopen jaar niet heel veeleisend qua hotels, na alle hostels en campervans waar ik in heb geslapen, maar dit was toch wel echt pure luxe. Ik denk dat ik wel kan zeggen ‘started from the bottom now we’re here’.

2020 kan niet beter beginnen want over 3 weken vliegen we naar Melbourne om naar Australian Open te gaan! Een van de weinige dingen die nog open stond op m’n bucketlist van 2019.


English version

January 15th 2019 was the day I packed my bags and left to Auckland. Not knowing what this year will bring me. Not knowing how long I would be gone for. And now, almost one year later I can say that this was one of the best years I had so far.

When I was talking to friends before I left I always said ‘ I don’t know how long I will be gone for, it can be 2 months but it can also be a year’. The most important thing for me was that if I wanted to go home, I could just book a ticket and go. But when I was in New Zealand I already knew I wanted to see more. This year I went to New Zealand (traveled both islands), Hawaii (traveled 4 out of 5 touristic islands), and went back to Australia (traveled the east coast again with friends and I went to Melbourne and Darwin). Plus I’m already working in Australia for over 6 months on this unknown island, Groote Eylandt.

I met so many new people this year. With some of them it feels like I already know them for years. Before I left I made a bucketlist, and after this year I almost finished everything that was on there. I’ve been to places that were a 100 times more pretty in real life than on the pictures I saw before.

We ended this year in Cairns. A week of holiday where we celebrated my birthday and New Years eve! From sleeping in hostels and campervans I went to sleeping in this luxurious hotel. I guess I could say ‘started from the bottom now we’re here’.

2020 couldn’t start any better because in 3 weeks we fly to Melbourne to see the Australian Open (one of the last things that was left on my bucketlist of 2019).

Highlights of 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.