Back ‘home’

English version below!

Het voelt heel gek. Zo ben je het ene moment met vriendinnen aan het reizen, en zo ben je weer terug op een eiland aan de andere kant van de wereld om te werken.

Tijdens het werken denk ik wel eens aan hoe speciaal dit eigenlijk is. Als ik in de ochtend in het donker naar het restaurant loop zie ik regelmatig wallaby’s, elke avond dat we in het restaurant werken zien we de mooiste zonsondergang, we zijn omgeven door een omgeving die niet in Nederland te vinden is (ook al waren we laatst op een plek die verdacht veel leek op de Veluwe), elke dag is het warm, alles is zo anders dan in Nederland.

Voordat ik op reis ging had ik voor mezelf een aantal dingen die ik wilde doen. Reizen door Nieuw Zeeland, Australië en een tijdje op een plek werken en ergens anders een leven opbouwen voor een bepaalde tijd. Hawaii was een droombestemming die hier ook bij hoorde, maar toch onbereikbaar voelde (totdat ik voor de grap dus even de prijzen van de vliegtickets vanuit Sydney ging bekijken). Natuurlijk heb ik nog niet alles van Australië gezien, maar ik voel mij wel voldaan. Mijn grootste angst was dat ik na 2 maanden ontzettende heimwee zou krijgen. Nu ben ik al 7 maanden onderweg en heb herinneringen gemaakt voor het leven. Het werken op dit eiland voelt zo normaal. Als ik denk aan dat ik weer moet werken in Nederland dan ben ik bang dat het vies tegen gaat vallen. Voorlopig blijf ik dus nog even rustig genieten van al het moois hier.

Natuurlijk heb ik in deze 7 maanden heimwee gehad. Maar aangezien ik aan de andere kant van de wereld zit is dit probleem niet snel op te lossen. Met name toen de vakantie met m’n vriendinnen over was kickte de heimwee er even goed in. Ik kan je vertellen, dit is het meest verschrikkelijke gevoel dat je kan hebben. Ik heb mij bijna nog nooit zo ellendig gevoeld (ik zeg bijna, want toen m’n verstandskies was getrokken voelde ik mij net zo ellendig). Je probeert te genieten maar er blijft een baksteen in je maag zitten met alles wat je doet. Als ik denk aan de dingen die ik wilde doen voordat ik ging reizen, heb ik m’n grootste doelen behaald (op Fiji na, maar daar wordt aan gewerkt). Natuurlijk wil ik meer landen zien en verder reizen, maar eerst ga ik lekker m’n visum vol maken. Wat betekend dat ik tot februari in Australië blijf. Natuurlijk met de nodige vakanties tussendoor. In Oktober kom ik 2 weken ‘even’ naar Nederland. Ik had ervoor kunnen kiezen om 2 weken naar Bali te gaan (net zoals half Nederland deze zomer), maar ik snak naar een goed stuk Gouda kaas, Carpaccio, biefstuk van Loetje en natuurlijk familie en vrienden. Even op vakantie in eigen land om daarna weer met een nieuwe bucketlist verder te gaan waar we waren gebleven. Sommigen verklaren mij waarschijnlijk voor gek om terug te gaan voor 2 weken. Maar aangezien ik toch niet volgens het boekje leef (gelijk werken of doorstuderen na het behalen van m’n diploma) doe ik datgene waar ik behoefte aan heb. In de komende periode werk ik voornamelijk aan het maken van een nieuwe bucketlist voordat ik definitief terug naar Nederland ga. Je moet altijd dromen hebben die je na kan streven.


It feels weird. One moment I was traveling with my friends and the other moment I was working again on this island on the other side of the world.

When I’m at work here I sometimes think about how special this place is. When I work in the morning I see wallaby’s on my way there, in the evening we see the most beautifull sunsets from the restaurant, the weather is always nice and warm, everything around us is nothing like what we have in the Netherlands (except for 1 place that kind of looked like the Veluwe), everything is so different from what I’m used to back home.

Before I started traveling I had a few things I really needed to do before going back home. Traveling through New Zealand, Australia and find work somewhere for a while and build a small live there. Hawaii was always my dream destination, but it felt like this was out of my reach (until I checked the flighttickets from Sydney). I still haven’t seen much of Australia, but I feel like I achieved my goals. My biggest fear was that I would be homesick after two months and would go back home. Now, I’m already gone for 7 months and have memories that will last a lifetime. If I’m thinking about going back to work in the Netherlands it feels like it will be boring. That’s why I’m going to stay here and enjoy everything until I have to leave.

Ofcourse I’ve been homesick in these 7 months. But since I’m so far from home this problem can’t be solved and you just have to deal with it. Especially when my friends left it hit me real hard. I can tell you, this is one of the worst feelings I ever had (except for when they took my wisdomtooth, that was the same feeling). You try to enjoy everything but everytime you do something there’s this huge stone in your stomach. If I’m thinking back about the things I wanted to do during my travels I did everything I wanted to do (except Fiji, but working on that one). Ofcourse I want to see more countries, but first I want to finish my visa here. This means I’m staying in Australia until February. Ofcourse with some holidays in between. In October I go back home for two weeks. I could’ve gone to Bali (like the rest of the Netherlands did this summer) but I miss my Gouda cheese, Carpaccio, steak from Loetje and friends and family to much. Just a small holiday in my own country and then go back with a new bucketlist. Some will call me crazy for going back instead of seeiing another country, but since I’m not chasing the normal living rules (go straight to work or do a masters after getting your bachelor) I don’t care anymore. The next period I’ll make a new bucketlist I can chase, before I’ll go back to the Netherlands for good. You always need to have dreams so you can chase them, otherwise life will be boring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.