Time flies when you’re having fun

Na 7 weken rond te hebben gereisd met m’n vriendinnen is het weer tijd om te gaan werken, terug naar Groote Eylandt.

Vanaf het moment dat ze uit het vliegtuig stapten was alles gelijk weer zoals vanouds. Iets waarvan sommigen misschien zullen denken ‘maar natuurlijk, zoveel verandert er toch niet’, maar toch kunnen er heel veel dingen veranderen in 5 maanden. Helemaal na 5 maanden alleen gereisd te hebben. Nu heb ik zelf nooit het gevoel gehad dat ik heel erg ben verandert, alleen dat ik mijzelf beter heb leren kennen (ja mezelf vinden bla bla, je komt jezelf nou eenmaal tegen als je zolang in je eentje reist). Maar je weet het nooit, misschien merken de mensen thuis een wereld van verschil na zo’n lange tijd. Gelukkig was dit niet het geval en gingen we rustig verder waar we waren gebleven toen ik Nederland verliet (lees: het vlaamse accent was gelijk volop aanwezig).

Met m’n vriendinnen die de eerste 3 weken kwamen zijn we van Brisbane naar Cairns gereden. In een campervan waar we met z’n vieren in pasten. We hadden zelfs twee slaapkamers! Een daarvan was zelfs op de eerste verdieping. Bij ons grote kookeiland kwam zelfs een kok die zich vrijwillig aanbood en kookcursussen gaf (thanks eems, we weten nu allemaal hoe we de overheerlijke guac maken). Op de campings kwamen soms wel eens oude mensen naar ons toe die zeiden ‘ik hoop dat mijn kleinkinderen ook later gaan doen wat jullie doen, en vooral zoveel plezier hebben als dat jullie hebben’. Om even lekker in de Nederlandse termen te blijven ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’. Tijdens de keren dat we een tour hadden geboekt werden we elke keer wel aangesproken door een van de tourguides. En wanneer we zeiden dat we uit Nederland kwamen kregen we de reactie ‘ahhh crazy dutchies’. We hebben blijkbaar een naam opgebouwd hier.

De 3 weken zijn voorbij gevlogen en voordat ik het wist stonden we op het vliegveld afscheid te nemen (janken geblazen dus). Maar ik had nog een leuk vooruitzicht. Een weekje in Melbourne en daar zou ik Chantal ontmoeten. Vanuit Melbourne zouden we weer terugvliegen naar Cairns om met een campervan verder te gaan. Het was heel gek om na 3 weken weer alleen te zijn, ook al was het maar voor een paar dagen. En om eerlijk te zijn, kickte de heimwee er even goed in. Zolang had ik uitgekeken naar deze periode en nu was de eerste helft alweer voorbij. Gelukkig kwam Chantal al snel, maar ik kon nog niet nadenken over het moment dat zij terug zou gaan.

Na een paar dagen Melbourne zijn we teruggevlogen naar Cairns. Diezelfde dag haalden we onze campervan op. Na 2 uur wachten totdat we eindelijk de camper kregen, brak een paar uur later de autosleutel af in het slot. Daar stonden we dan, gelukkig wel bij een winkelcentrum. Erg behulpzaam was het camperbedrijf niet want we kregen letterlijk dit te horen aan de telefoon ‘nee sorry, niemand kan jullie kant op komen ze zijn klaar met werken (het was 16.00 uur), en daarbij hebben ze geen reservesleutel van de camper. Jullie moeten even een sleutelmaker gaan vinden’. Allemaal leuk en aardig, maar het was niet dat we naar een sleutelmaker konden rijden. Uiteindelijk hadden we een sleutelmaker gevonden die naar ons toe kon komen. Probleem opgelost, maar niet de beste start van onze trip.

Ook hier vlogen de dagen voorbij. We hebben, in tegenstelling tot 2 jaar geleden, lekker de tijd genomen. Ons tripje naar Cape Tribulation werd wat korter dan verwacht waardoor we uiteindelijk een week over hadden aan het einde. Deze week hebben we lekker besteed in Cairns. Van te voren dachten we ‘een week dat is lang op 1 plek’, nou deze is ook voorbij gevlogen. Voordat we het wisten waren we alweer afscheid aan het nemen op het vliegveld.

Het blijft gek hoe snel alles voorbij is gegaan. Ik zit nu alweer op Groote Eylandt waar ik de komende tijd ga werken. Verder heb ik nog geen idee wat m’n volgende plannen zijn. Maar alle tijd om dat allemaal rustig te bedenken. Ik ben al 6 maanden van huis en dat klinkt langer dan dat het voelt. Time flies when you’re having fun!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.