18 days of traveling

Ik ben nu precies 18 dagen van huis en het is ongelofelijk hoe snel de tijd is gegaan. Mijn route was als volgt: Auckland – Whangarei – Paihia – Auckland – Hahei – Rotorua – Taupo.

Ik Auckland ben ik voor 2 nachten gebleven. Aangekomen in Auckland sprak ik af met iemand die ik in Paihia had ontmoet (Melany). We gingen richting het centrum om wat te drinken en zagen dat in Auckland de musical Aladdin werd afgespeeld. Omdat hier alles spontaan kan hebben we gekeken of er nog kaartjes waren. En ja hoor, 1.5 uur later zaten wij bij de musical Aladdin! Los van dat de musical geweldig was (voor de Aladdin kenners, de genie was hilarisch) geniet ik zo intens van dit soort spontane momenten. In Nederland zit je vaak vast aan afspraken waardoor er bijna geen sprake is van dit soort spontane momenten. De volgende dag had ik de hele dag de tijd om in Auckland te besteden. Ik besloot om gewoon even de stad in te gaan. Na een tijdje door Auckland gewandeld te hebben kwam ik tot de conclusie dat Auckland niet mijn stad is. Na Paihia en Whangarei kon ik hier niet mijn draai vinden. Op een gegeven moment werd ik overladen door emoties (en ik was ook gewoon heel erg moe) waardoor ik voor het eerst last had van heimwee. Ik besloot terug te gaan naar m’n hostel en een paar uurtjes in bed te liggen. Omdat ik hoopte dat mijn gevoel van heimwee weg zou gaan ben ik die avond op tijd gaan slapen. De volgende ochtend zou ik beginnen aan mijn busreis met Stray.

Toen ik de volgende dag in de bus zat richting Hahei zat ik nog met een dubbel gevoel. Wat nou als mijn heimwee niet weggaat? Ga ik hier echt nog zolang blijven? Toen we eenmaal waren aangekomen in Hahei was dit gevoel helemaal weg. De zon scheen en het strand lag achter de camping waar we verbleven. Diezelfde middag zijn we met de groep richting Hot Water Beach gegaan. Je kon hier op het strand een kuil graven waarin heet water naar boven kwam. Eigenlijk was je hier je eigen spa aan het bouwen. Erg leuk om mee te maken maar het strand zat natuurlijk vol met toeristen die allemaal een kuil wilden graven. Nadat ik een paar keer vol overtuiging in een plas was gestapt kwamen we er al snel achter dat het water op sommige plekken gloeiend heet was (lees: net zo heet als theewater). Toen we terug kwamen van het strand hebben we met z’n allen gebarbecued. De sterrenhemel was zo helder dat we na de barbecue naar het strand zijn gelopen en naar de sterren hebben gekeken. En echt, dit was ZO mooi! We zagen de melkweg en ik heb denk ik wel drie vallende sterren gezien. En zoals sommigen misschien wel weten, als je een vallende ster ziet mag je een wens doen! Dat betekend dus drie wensen!

De volgende ochtend had ik mijzelf opgegeven om te gaan kajakken. Dit was niet zomaar kajakken, we hebben de zonsopgang bekeken vanaf het water! Romantischer dan dit ga je het niet krijgen. Na de zonsopgang zijn we naar Cathedral Cove gevaren. Normaal een lekker toeristisch strandje, maar op dit vroege tijdstip hadden we het strand nog helemaal voor ons zelf!

Na Hahei zijn we doorgereden naar Rotorua. In dit stadje kan je van alles doen. Voordat we naar het hostel gingen stopten we voor een wandeling door de Redwood Forest. Oorspronkelijk heet dit bos: Whakarewarewa Forest, maar iedereen noemt het de Redwood Forest (waarom moeilijk doen als het makkelijk kan). Na het bos gingen we naar het hostel waar ik erachter kwam dat Melany nu ook in Rotorua was, hoe toevallig!

De volgende dag had ik mij opgegeven voor Canopy tours. Vroeger toen we op vakantie gingen naar Frankrijk deden we elk jaar een soort parcour in de bomen. Je eindigde altijd met het leukste: de zipline. Bij deze tour waren er maar liefst 6 ziplines! Dus ik voelde mij weer even helemaal kind. In de avond ging ik samen met Melany richting de Skyline. We gingen met een gondel naar boven. Eenmaal boven zijn we gaan lugen. De luge is eigenlijk gewoon een soort mario kart maar dan in real life! In de avond zijn de banen verlicht met verschillende lampen waardoor het net lijkt alsof je aan het mario karten bent met elkaar. We raceden die baan over zo blij als een klein kind in een snoepwinkel.

De volgende dag besloot ik om van de route van de bus af te stappen en richting Taupo te gaan. Vanuit hier wilde ik de Tongariro Alpine Crossing doen en nog veel meer dingen. Ook hier kwam ik Melany weer tegen, maar dit keer voor de laatste keer. We hebben samen pizza gegeten bij het meer (Lake Taupo) en de volgende ochtend als afscheid samen ontbeten. Die dag wist ik nog niet wat ik wilde doen. Ik liep rond door Taupo en zag dat er mensen aan het tennissen waren bij de locale tennisclub. Ik ben bij de tennisclub naar binnen gegaan om even een kijkje te nemen en raakte aan de praat met wat mensen. Voordat ik het wist vroeg iemand of ik hier zaterdag nog was en of ik dan een potje met ze wilden tennissen. Een potje tennissen, met wat locals in Taupo, aan de andere kant van de wereld? Daar zeg ik geen nee tegen! Later die dag ben ik meegegaan op een zeilboot en hebben we heerlijk 2.5 uur lang gevaren. Lekker ontspannend want de volgende dag moest ik fit zijn voor de Tongariro Alpine Crossing (hier komt nog een aparte blog over want man, wat was dit een tocht)!

1 februari 2001: mijn oom en tante zijn aan het reizen door Nieuw Zeeland. Op deze datum verblijven zij in Taupo en hebben zij de Tongariro Alpine Crossing gelopen. Op deze dag, 18 jaar geleden, werd mijn zusje geboren.

1 Februari 2019: ik reis door Nieuw Zeeland en verblijf in Taupo. Op deze datum heb ik de Tongariro Crossing gelopen. En op deze datum is mijn zusje 18 jaar geworden.

Toeval bestaat niet. Het is de geschiedenis die zich herhaalt.

Mijn laatste stop op het Noordereiland is Wellington. Vanuit daar zal ik verder reizen naar het Zuidereiland.

4 reacties op ‘18 days of traveling

 1. Prachtig prachtig prachtig jouw verslag Sanne, dankjewel voor het maken en wat een mooie foto’s zeg..ik hoop dat je verder geen last krijgt van heimwee..ik duim voor jou..respect voor jou om deze reis te maken..dit zegt veel over jou..hou vol en veel plezier tot volgende week ..ik kijk er naar uit..
  Het is nu midden in de nacht Nederlandse tijd en bij jou 10 uurtjes later volgens mij..
  Ik ga toch maar even slapen..
  Have a Nice Day Sanne..

  Groetjes Fred/Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Sanne! Leuk verslag en mooie foto’s. Goed hoor dat je volhoudt, dan gaan je heimwee gevoelens vanzelf weer weg. Je hebt al veel nieuwe mensen ontmoet en doet allemaal super te gekke dingen. Dit ga je nooit meer vergeten. Wat leuk ook die vergelijking met je oom en tante 18 jaar geleden. En Marije ook alweer 18 jaar geworden. Je bent een bikkel. Heel veel plezier verder en ik blijf je volgen. Super leuk je verslagen. Dikke kus!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoi Sanne, wat een leuk verslagen en prachtige foto’s heb je al gestuurd. Goed dat je volhoudt hoor, dan gaan je heimwee gevoelens vanzelf weer weg. Je hebt al leuke mensen ontmoet en doet te gekke dingen. Dit ga je nooit meer vergeten. Ook leuk die vergelijking met je oom en tante 18 jaar geleden. En Marije alweer 18 jaar geworden. Nog heel veel plezier gewenst en we blijven je volgen. Je bent een bikkel! Veel liefs en een dikke kus van ons!

  Geliked door 1 persoon

 4. Uit naam van mn ouders:

  Hoi Sanne, wat een leuk verslagen en prachtige foto’s heb je al gestuurd. Goed dat je volhoudt hoor, dan gaan je heimwee gevoelens vanzelf weer weg. Je hebt al leuke mensen ontmoet en doet te gekke dingen. Dit ga je nooit meer vergeten. Ook leuk die vergelijking met je oom en tante 18 jaar geleden. En Marije alweer 18 jaar geworden. Nog heel veel plezier gewenst en we blijven je volgen. Je bent een bikkel! Veel liefs en een dikke kus van ons!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.