One week in New Zealand

Het is ongeveer 1 week geleden dat ik afscheid nam van Nederland. Met een baksteen in mijn maag zat ik in het vliegtuig mezelf af te vragen hoelang ik dit zou volhouden.

Na de lange vliegreis stond er nog een busreis op mij te wachten van 2 uur en 50 minuten. Mijn eerste bestemming binnen Nieuw Zeeland was: Whangarei. Ik verbleef daar in het hostel the cell block. Vroeger was dit een oude gevangenis. De eigenaar (Ryan) heeft het omgebouwd tot een hostel. Het hostel heeft bijvoorbeeld nog steeds de dikke gevangenisdeuren van toen. Ik sliep op een kamer met 3 andere meiden. Omdat ik erg moe was van het reizen en een aardige jetlag had ben ik op tijd gaan slapen. De volgende dag ben ik samen met een groepje uit het hostel richting de Abbey Caves gegaan. De eigenaar van het hostel gaf ons een lift waardoor we alleen op de terugweg hoefden te wandelen. Hij gaf backpackers uit het hostel wel vaker een lift richting de grotten. Volgens hem hebben deze grotten effect op je persoonlijke ontwikkeling. Hij zei: ‘you have to expand your boundaries and face your fears when you’re in the cave’. En daar had hij een punt. Deze grotten waren niet zomaar te betreden. Om de grotten in te gaan moest je naar binnen klimmen. Er was in de grot geen duidelijk looppad. Al redelijk snel moesten we door water lopen waardoor we onze schoenen uit moesten trekken. Dit water kwam soms tot aan ons middel. Naja, met name bij mij, want mijn benen zijn niet zo lang.. Bij anderen kwam het net tot onder hun broekje. De ondergrond was een mix tussen kleine steentjes en grote stenen. Je snapt misschien wel dat onze voeten aardig pijn deden aan het einde van deze tocht. Toch was dit het allemaal waard. Tijdens onze tocht hebben we glowworms gezien! Wanneer we onze hoofdlampen uit deden leek het net alsof we naar een sterrenhemel zaten te kijken. Met pijnlijke voeten, maar voldaan gingen we terug naar het hostel. Ryan had gelijk. De grot is een persoonlijke uitdaging. Geef je midden in de grot op? Of ga je door op zoek naar het onbekende? Want niemand wist wanneer het einde van de grot in zicht kwam. En het stukje ‘face your fears’ daar zit ik op dit moment nog middenin. Mijn grootste ‘fear’ was alleen op reis gaan en die uitdaging ben ik aangegaan. En voor zo ver gaat dat aardig goed.

De volgende dag ben ik alleen op pad gegaan. In totaal heb ik een wandeling van 3 uur gedaan richting de Whangarei Falls. Toch vond ik dit best wel spannend want zo’n lange wandeling in je eentje, is dat wel leuk? Nou, ik heb mijzelf prima vermaakt. De tijd is voorbij gevlogen die dag. Voor mij voelde dit als een overwinning. Gisteravond had ik hier een gesprek over met een kamergenootje. Zij zei dat er een verschil is tussen ‘being by yourself’ en ‘being with yourself’. En daar sloeg ze toch even de spijker op z’n kop. Want ja, waarom zou je niet van je eigen gezelschap kunnen genieten, terwijl anderen dat wel doen. Ik ben hier nog maar een week, maar ik heb nu al geleerd dat ik het hartstikke leuk kan hebben met mijzelf. Net zo leuk als dat ik het heb met anderen. Als dit al de lessen zijn voor de eerste week, dan ben ik benieuwd wat er nog meer gaat komen.

Na Whangarei ben ik naar Paihia gegaan. Een ontzettend leuk dorpje dat ligt bij the bay of islands. Samen met iemand uit het vorige hostel ben ik naar Russel gegaan om een heerlijk stranddagje te houden. De volgende dag ben ik met een tour richting Cape Reinga gegaan. Dit is het meeste noordelijke punt van het Noordereiland. Tijdens deze tour zijn we onder andere wezen sand surfen en hebben we over 90 mile beach gereden. Elke dag ontmoet ik nieuwe mensen die allemaal een ander verhaal hebben. En elke dag leer ik meer over mijzelf en voornamelijk ook om op mijzelf te vertrouwen.

Mijn volgende stop is Auckland voor 1 dag en daarna begint mijn busreis door de rest van het Noordereiland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.