Goodbye Holland, hello new adventure!

Er kan wel gezegd worden dat afscheid nemen niet voor mij weggelegd is. Ongeveer 3 weken voor mijn vertrek begonnen de afscheid etentjes. Als je zo ver van te voren afscheid neemt van iemand, dan voelt het niet als afscheid nemen. Althans, dat had ik. Het besef dat ik binnenkort op reis zou gaan was er nog niet. En dus voelde het alsof ik iedereen binnenkort weer gewoon zou zien. Wel moet ik zeggen dat elke keer dat ik afscheid nam van mensen, het voor mij een bevestiging was van hoe goed mijn vriendschap is met sommigen. Ondanks dat we elkaar niet vaak zien. Daarnaast hebben twee lieve vriendinnen de moeite gedaan om een surprise party te organiseren bij de skylounge! Ja Ruud en Santal, dit gaat over jullie. Het feit dat jullie de moeite hebben gedaan om de vriendinnen die het dichtst bij mij staan bij elkaar te krijgen op die avond, betekent echt heel veel voor mij. Dit is voor mij de bevestiging dat ik met dit half jaar full-time werken niet alleen geld heb verdient, maar ook vriendinnen heb gemaakt voor het leven (ja heel sentimenteel, I know).

Het echte besef dat ik bijna op reis ging kwam op de dag dat mijn zusje (Marijke, jij dus) voor een maand vertrok naar Valencia. Op het moment dat iedereen afscheid aan het nemen was van elkaar kwam het ineens binnen. Ik wist niet wanneer we elkaar weer zouden zien. Dus ja, je verwacht het al, dit werd janken.. De dag daarna was ik mijn spullen aan het pakken en werd ik overvallen met angst, zenuwen en het feit dat ik niet weet wanneer ik terug kom in Nederland. En wat als ik terug ben in Nederland? Straks zijn dingen en vriendschappen die ik heb opgebouwd ineens heel anders? Het enge is dat je niet weet hoe alles gaat lopen.

Maar goed, dinsdag 15 Januari stond ik op het vliegveld om definitief afscheid te nemen van iedereen. Ik werd tot aan het vliegtuig vergezeld door mijn lieve collegaatjes en daarna was ik toch echt alleen. Voor het eerst helemaal alleen, niet wetend wat er gaat komen. Doodeng.. Gelukkig zat ik tijdens mijn eerste vlucht naast een super aardige meid die ook voor de eerste keer alleen op reis ging. We konden goed ons verhaal bij elkaar kwijt. Helaas ging zij naar Indonesië, dus moesten wij in Singapore ook afscheid nemen (ja, alweer afscheid nemen..).

Uiteindelijk is alles goed gegaan en ben ik verrast over hoe makkelijk je contact maakt in de hostels. Op dit moment ben ik nog aan het bijkomen van m’n jetlag dus zal ik binnenkort schrijven over m’n eerste dagen in Nieuw Zeeland. Alvast een kleine preview: I love it here!

Een reactie op “Goodbye Holland, hello new adventure!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.