Vamos!

Tussen al het werken door stond er, samen met mijn favoriete reismaatje, nog een leuke citytrip op de planning. Madrid it was! Deze stad stond al voor een lange tijd op onze bucketlist, dus we konden niet wachten om het leven van de Madrilenen te ontdekken. Omdat we allebei erg veel aan het werk zijn stond deze citytrip in het teken van lekker eten, door de stad slenteren en vooral alles tranquilo. Voor een citytrip zoek ik op andere blogs naar de leukste eettentjes, activiteiten en wijken van de stad. Deze zet ik in mijn notities en vaak beslissen we op de dag zelf waar we zin in hebben. Dit hebben we ook in Madrid gedaan. In totaal hadden we ongeveer drie dagen de tijd om de stad te verkennen.

Op de eerste dag waren we al rond 11.00 uur bij ons hostel. Onze kamer was nog niet klaar dus besloten we alvast de stad in te gaan. We verbleven in Hostal Loyola. Tijdens de citytrips die we tot nu toe hebben gedaan verbleven we elke keer in een hostel. Het fijne aan hostels vind ik zelf dat ze vaak midden in het centrum liggen. We hadden een tweepersoonskamer geboekt waarbij we het toilet en de badkamer deelden. Voor ons is dit geen probleem omdat we het grootste deel van de dag toch op pad zijn. Het hostel ligt achter de Gran Via, de grootste winkelstraat van Madrid. De eerste dag hebben hebben we voornamelijk besteed aan winkelen. In de avond zijn we gaan eten bij Lateral, een tapas restaurantje die bekend staan om hun tapas en cocktails. Nadat we 15 minuten in de rij moesten wachten op een plek konden we eindelijk aan tafel. En eerlijk is eerlijk, we snapten waarom dit restaurant terug komt in verschillende blogs. Het eten en de cocktails waren heerlijk! Omdat onze trip in het teken stond van ontspannen hadden we voor in de avond een gezichtsmasker gekocht. Ultiem ontspannen als je er goed voor zou gaan liggen. De volgende dag scheen de zon en gingen we brunchen bij ons favoriete eettentje uit Valencia, Federal Café. Toen we zagen dat dit tentje ook in Madrid zat moesten we hier wel heen. Wat ons betreft vind je hier de lekkerste sapjes en egg’s benedict. Na de brunch zijn we naar El Retiro Park gegaan. Dit park ligt midden in de stad en is 125 hectare groot. De sfeer in dit park was erg leuk. Tijdens onze wandeling zijn we verschillende straatartiesten, paleizen en musea tegengekomen. Het is erg bijzonder om midden in een stad waar alles groot is in een park rond te lopen. In de avond besloten we te eten bij een van de restaurants van Ricard Camarena, Canalla Bistro. Deze kok is onder andere in het bezit van een michelinster en is de eigenaar van meerdere restaurants in Spanje. De menukaart bestond uit gerechten die ik normaal niet neem in een restaurant. Ik vond het dan ook best spannend wat ik voorgeschoteld zou krijgen. Tijdens het eten werd er live muziek gespeeld wat zorgde voor een ontspannen sfeer. Uiteindelijk is dit een van de beste restaurants waar ik heb gegeten (Loetje staat ook nog steeds erg hoog op m’n lijst) en voor een prima prijs!  Daarnaast moet ik zeggen dat de bediening in het restaurant erg goed was (So Nicolas, if you read this, thankyou very much for the nice evening!). Na een aantal lekkere wijntjes en een speciale cocktail gingen we voldaan terug naar ons hostel. De laatste dag hebben we weer lekker door de stad gewandeld en nog even genoten van de heerlijke sfeer van Madrid!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.