The beginning of a journey

Mijn oude stagebegeleider zei een keer tegen mij ‘je reis is al begonnen vanaf het moment dat je een vliegticket hebt geboekt’. Een zin die mij de laatste maanden, bij alle voorbereidingen die ik doe, bij blijft.Eerst dacht ik dat mijn reis pas zou beginnen wanneer ik op het vliegveld zou staan. Maar deze (wijze) woorden keren telkens terug in mijn hoofd. Voor mijn reis heb ik een lijstje opgesteld met voorbereidingen. Nu ik bezig ben met het afstrepen van mijn lijst, voelt het inderdaad alsof mijn reis al is begonnen. Ondanks dat ik op dit moment nog full time werk voelt het alsof ik alle vrijheid van de wereld heb. Dankzij de woorden van mijn stagebegeleider ben ik mij bewust geworden van het feit dat een reis niet begint op het vliegveld, maar al bij de voorbereiding. Op mijn lijst staan de belangrijkste dingen bovenaan. Hieronder heb ik de top 3 van mijn lijst beschreven. Deze waren voor mij, naast het vliegticket, het belangrijkst om als eerste te regelen.

  1. Bovenaan mijn lijst stond het aanschaffen van een backpack. Voor mijn vorige reis naar Australië had ik bij de decathlon een backpack aangeschaft van 50L voor €39,99-. Deze was prima voor drie weken reizen met de campervan. Wel had ik m’n twijfels over de kwaliteit en de grootte. Met name voor als je een jaar wilt gaan reizen. Op verschillende blogs heb ik gelezen dat veel meiden met een 50L backpack reizen. Toch heb ik ervoor gekozen om een 60L aan te schaffen. Ik heb liever ruimte over, dan dat ik ruimte te kort kom. Het handige aan mijn vorige backpack was dat het grote vak volledig opengeritst kon worden. Zo kon ik de backpack gebruiken als een soort weekendtas. Voor mijn nieuwe backpack was ik hier ook naar op zoek. Ik ben langs verschillende kampeerwinkels geweest om backpacks te vergelijken. Uiteindelijk is  mijn keus gevallen op de  Osprey kyte 66L. Ookal is deze wel iets groter dan dat ik van te voren in gedachte had. Na het goed afstellen van de tas in de winkel zei de verkoopster dat, ondanks mijn korte benen, de backpack niet te groot was. Dus mijn eerste aankoop was een feit!
  2. Als tweede op de lijst stond het regelen van een buspas. Omdat ik in mijn eentje reis wilde ik geen auto of camper huren. Via Facebook ben ik in contact gekomen met Dutchies Travel. Zij beheren groepen als dutchies in Australia en dutchies in New Zealand. Via deze groepen ben ik benaderd door een van de medewerkers van Dutchies Travel. Alle mensen die bij Dutchies Travel werken hebben zelf gereisd door Australië en Nieuw Zeeland of zijn op dit moment nog aan het reizen. Zij geven daardoor eerlijk advies op basis van eigen ervaringen. Zo kwam ik uit op een buspas van Stray. Dit is een organisatie die naast alle bekende plekken, ook naar niet toeristische plekken gaat. De buschauffeurs geven informatie over de plekken die ‘gewone’ chauffeurs niet geven. Ik heb hier een Short Max Pass aangeschaft. Deze pas biedt mij de mogelijkheid om 4 weken lang met de hop-on hop-off bus te reizen over beide eilanden.
  3. Als derde wilde ik een nieuwe GoPro aanschaffen. Tijdens mijn vorige reis had ik de GoPro hero black 4. Het fijne aan GoPro in het algemeen is dat de camera zo klein is dat je het gemakkelijk kan meenemen naar activiteiten. Ik heb hier tijdens verschillende reizen en citytrips dan ook veel mee gefilmd. Het nadeel van de Hero black 4 was dat deze camera geen scherm had waarop je kon zien wat je filmde. Hierdoor wilde ik voor mijn toekomstige reis graag de nieuwe versie. Met de fooi die ik kreeg op m’n werk heb ik uiteindelijk genoeg geld bij elkaar gespaard om de GoPro hero black 5 aan te schaffen. Bij deze GoPro is de kwaliteit van de camera beter en heb ik een schermpje waarop ik kan zien wat ik film. Ik hoop hiermee nu ongemakkelijke beginshots van mezelf (en van anderen) te vermijden.

Er zijn nog een aantal andere dingen die ik van te voren geregeld wil hebben (reisverzekering, visa, route door NZ etc). Ik zal hier binnenkort meer over schrijven. Keep u posted!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.