It all started with an idea

Toen ik net op mijzelf woonde wilde ik meer zien van de wereld. Het leek mij leuk om richting Azië te gaan. Ik had veel verhalen gehoord van mensen die daar aan het rondtrekken waren. Het was een ideale optie. Ik woonde net op mijzelf en Thailand is goedkoop om rond te reizen. Ik had het geluk dat ik erg goed met mijn huisgenootje overweg kon. Ik zat vaak (lees: elke avond dat ik thuis was) bij haar op de kamer waar we over alles kletsten. Het onderwerp reizen kwam vaak terug in onze gesprekken. We vonden het heerlijk om te dromen over verre reisbestemmingen. Omdat we zo op 1 lijn zaten wat reizen betreft, besloten we om samen te gaan.  In het begin hadden we het idee om te gaan backpacken in Thailand. Op een dag kwam ik thuis en stonden we samen in de keuken te kletsen. Midden in het gesprek zei ze ineens: ‘ik heb nog even nagedacht over onze reis, we kunnen ook gewoon naar Australië gaan’. Gewoon naar Australië gaan? Ik was op dat moment nog nooit buiten Europa geweest en Australië ligt aan de andere kant van de wereld. Dit was iets wat voor m’n gevoel ‘out of my league’ was. Maar ik hou van spontaniteit en diezelfde avond waren we al aan het kijken naar routes, wanneer en hoe we wilden gaan reizen. Ons enthousiasme werd met de minuut groter en voordat we het wisten waren onze vliegtickets en campervan geboekt.

De route die ons het meeste trok ging langs de oostkust van Australië. We hebben het perfecte busje gevonden bij wicked campers. Wicked campers heeft opvallende busjes. De buitenkant van de busjes zijn bekleed met graffiti waardoor ze erg opvallen. De binnenkant van het busje konden we ombouwen tot een bed. Daarnaast zat er een klein keukentje in waar we ons eigen eten konden koken. Ideaal voor een roadtrip!

De route die we hebben gereden was als volgt:  Sydney – Port Maqcuairy – Byron Bay – Gold Coast – Brisbane – Noosa – Hervey Bay – Bundaberg – Mackay – Airlie Beach – Townsville – Cairns. Vanuit Cairns vlogen we met het vliegtuig terug naar Sydney. Omdat we (maar) 3 weken de tijd hadden zijn we erg veel onderweg geweest. Het was kort maar krachtig. Meer redenen om nog een keer terug te gaan dus!

Een reactie op “It all started with an idea

  1. Hi Sanne,ik ben jou aan het volgen zoals je weet..ik vind het allemaal heel interressant en wat het met jou zal doen..ik ga alles lezen op je website..wat een prachtige website heb jij gebouwd zeg..ik kan hier nog veel van leren…ik zag je foto van het busje in de blog van The road to ..er staat op het busje “All you need is love”….ik vond dit zo toevallig..nou ja toeval bestaat niet zeggen ze ..Het logo van mijn website heeft de zelfde tekst..Äll you need is love”..als tegenhanger voor de negativiteit in de wereld..
    Ik vind je geweldig Sanne en geweldig moedig ook..ik lees alles met veel plezier en ik hoop dat je het leuk vind als ik reageer op je blogs..
    Ik benijd jou en stuur jou groetjes uit een winters nederland met sneeuw regen en sneeuw..
    Liefs Fred.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.