The road to…

Ik ben Sanne, 21 jaar en afgelopen juli ben ik afgestudeerd als Ergotherapeut. De afgelopen vier jaar ben ik druk bezig geweest met mijn studie. Het was hard werken en niet alles ging mij gemakkelijk af. In het laatste jaar van de opleiding ging ik steeds meer nadenken over wat ik wilde doen na de opleiding. 

Hier kwam ik uit op drie opties:

  1. Master of vervolgopleiding
  2. Werken
  3. Reizen

Voor de meeste studenten van mijn opleiding was deze keuze makkelijk. Zij gingen een master volgen of op zoek naar een fulltime baan. In eerste instantie dacht ik dat het volgen van een master ook een goede keuze voor mij zou zijn. Met name omdat ik nog jong ben. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in psychologie en zou mijzelf meer willen verdiepen in deze richting. Bij het bekijken van verschillende opties in deze richting kwam het er op neer dat ik hiervoor nog 4 of 5 jaar zou moeten studeren. Dit was voor mij te lang. De masters die wel aansluiten bij mijn opleiding liggen niet in mijn interessegebied. Hierdoor viel optie 1 af. Optie 2 viel ook vrij snel al af. Ik vind mezelf nog te jong om op zoek te gaan naar een fulltime baan. Als je eenmaal aan het werk bent ga je minder snel opnieuw aan een opleiding beginnen of een verre reis maken. Hierdoor bleef optie 3 over, maar ik was nog niet helemaal overtuigd. Als ik ervoor koos om te gaan reizen, betekende dit dat ik in m’n eentje zou moeten gaan. Dit was iets wat mij in eerste instantie tegenhield om te gaan.

Na mijn eerste reis naar Australië ben ik verliefd geworden op het land en het rondreizen. Samen met een vriendin hadden we ons eigen camperbusje en toerden we langs de oostkust van Australië. Dit voelde voor mij als ultieme vrijheid. Ik wist dan ook zeker dat ik nog een keer terug wilde om de rest van het land te ontdekken. Toen ik in het laatste half jaar van m’n opleiding begon te twijfelen of ik überhaupt wel ergotherapeut wilde worden, wist ik het zeker. Dit is het moment voor mij om alleen op reis te gaan. Ik heb meerdere keren gehoord of gelezen dat mensen in hun eentje gaan backpacken omdat ze op zoek gaan naar zichzelf. In mijn geval houdt dit voornamelijk in dat ik op zoek ga naar welke richting ik op wil als ik terug ben. Omdat ik in m’n eentje ga kan ik alle tijd nemen en zelf beslissen waar en wanneer mijn reis eindigt. Ik hoef van tevoren geen datum vast te stellen.

Bovenaan mijn bucketlist stonden Australië en Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland wil ik  gaan rondtrekken. Daarna wil ik in Australië mijn reis voortzetten op een working holiday visum. Dit visum geeft mij de mogelijkheid om een jaar lang werken en reizen te combineren in Australië.

Bij het maken van een lange reis komen verschillende voorbereidingen kijken. Binnenkort zal ik meer schrijven over welke voorbereidingen ik allemaal tref voordat ik op reis ga.

3 reacties op ‘The road to…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.